25 333471
Διάρκεια: 8 Μέρες
Προορισμός: ΝΑΠΟΛΗ – ΚΑΠΡΙ – ΣΟΡΕΝΤΟ - ΠΟΖΙΤΑΝΟ – ΑΜΑΛΦΙ - ΜΑΤΕΡΑ - ΠΟΜΠΗΙΑ - ΡΩΜΗ
Τιμή: από €1.395
Ενδιαφέρομαι

Νάπολη-Κάπρι-Σορέντο-Ποζιτάνο-Αμάλφι-Ματέρα-Πομπηία-Ρώμη

 

Αναχωρήσεις: 8/7, 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8, 19/8, 26/8

 

Με  πτήσεις της Aegean Airlines:

Λάρνακα – Αθήνα      A3 901         05:00 – 06:45

Αθήνα – Νάπολη       A3 680         08:05 – 08:50

Ρώμη – Αθήνα           A3 655         18:25 – 21:20

Αθήνα – Λάρνακα      A3 910         23:40 – 01:20+1

 

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και πτήση για τη πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη χιλιοτραγουδισμένη Νάπολη, μια πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις, πατρίδα του διάσημου τενόρου Ενρίκο Καρούζο, της πίτσας αλλά και της Σοφία Λώρεν. Η Νάπολη είναι πολύχρωμη και γοητευτική με εξωστρεφείς ανθρώπους.  Από τις πιο παλιές και πλούσιες σε ιστορία και πολιτισμό ευρωπαϊκές πόλεις, με το ιστορικό κέντρο να έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.  Στην πανοραμική μας ξενάγηση θα δούμε τη συνοικία Paccanapoli με τα στενά γραφικά δρομάκια αλλά και τον πολυσύχναστο δρόμο Via San Biaggio, που διασχίζει την πόλη, το Καστέλλο ντελ Ουόβο, το Βασιλικό Παλάτι, τη Στοά του Ουμπέρτου και την παλαιότερη Όπερα στην Ευρώπη, το Θέατρο Σαν Κάρλο. Τέλος θα βρεθούμε στο λόφο Ποσίλλιπο για να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης και του Βεζούβιου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Νόλα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΚΑΠΡΙ – ΣΟΡΕΝΤΟ

Πρόγευμα και αμέσως μετά θα πάρουμε το ταχύπλοο για το μαγευτικό νησί της dolce vita το Κάπρι. Ένα μέρος που λάτρεψαν για περισσότερα από 2000 χρόνια, Ρωμαίοι αυτοκράτορες, πολιτικοί, διάσημοι καλλιτέχνες και σταρ του Χόλλυγουντ, διατηρεί εδώ και χρόνια την πρώτη θέση στις προτιμήσεις τους διεθνούς jet set. Οι Ρωμαϊκές επαύλεις, τα αγάλματα, τα λουτρά, οι εκκλησίες, οι κρεμαστές σκάλες που καταλήγουν στη θάλασσα μέσα σε μια οργιώδη και πολύχρωμη μεσογειακή βλάστηση, θυμίζουν σκηνικό άλλης εποχής. Προτείνουμε επίσης μια επίσκεψη σε μια από τις πολλές σπηλιές και ειδικά στη γαλάζια σπηλιά ή να απολαύσετε ένα δροσερό κοκτέιλ στην καρδιά του νησιού, στην πλατεία Piazetta.  Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το ρομαντικό Σορέντο με την εκπληκτική θέα προς την Νάπολη και το  Βεζούβιο. Κάντε τη βόλτα σας και περιπλανηθείτε στα γραφικά στενά της πόλης που μυρίζει γευστικές απολαύσεις, όπως και όλος ο Νότος της Ιταλίας. Αφεθείτε στην απόλαυση ενός gelato ή σε ένα σφηνάκι λιμοντσέλο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΠΟΖΙΤΑΝΟ – ΑΜΑΛΦΙ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Σαλέρνο, όπου θα πάρουμε το καραβάκι για μια μαγευτική κρουαζιέρα στο Τυρρηνικό Πέλαγος. Πρώτη μας επίσκεψη το πανέμορφο Ποζιτάνο, που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στην κορυφή του λόφου με τα πολύχρωμα σπιτάκια του και τα στενά σοκάκια. Κάποτε ήταν ένα απλό ψαροχώρι, ενώ σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο σικ παραθαλάσσια θέρετρα της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα στενά και γραφικά καλντερίμια του. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Αμάλφι χτισμένο στον μυχό του ομώνυμου κόλπου στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα, μία από τις πλέον συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης. Στην περιπατητική μας περιήγηση θα δούμε τα αρχοντικά σπίτια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά, αραβικά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και  διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΜΑΤΕΡΑ – ΝΑΠΟΛΗ

Πρόγευμα  και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τη Ματέρα, την πόλη με τις λαξεμένες σπηλιές και τη βιβλική ατμόσφαιρα, το πιο καλά κρυμμένο μυστικό της Ιταλίας. Ένας τόπος απόκοσμης ομορφιάς που σε παρασύρει σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Η «πολιτεία της πέτρας» άλλωστε από το «Κατά Ματθαίον ευαγγέλιο» του Παζολίνι, μέχρι τα «Πάθη του Χριστού» του Μελ Γκίμπσον, έχει συνηθίσει τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τα λιθόστρωτα σοκάκια αλλά και η μοναδική αρχιτεκτονική της αναδίδουν μια μυστηριώδη αύρα. Χτισμένη στο χείλος του φαραγγιού, η «πολιτεία της πέτρας» είναι καθηλωτική και το ιστορικό της κέντρο έχει ανακηρυχθεί από την Unesco μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΡΩΜΗ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας που θάφτηκε από τη λάβα και τη στάχτη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Στη ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε μεταξύ άλλων την Πόρτα Μαρίνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, τους ναούς του Δία και του Απόλλωνα, τα λουτρά, τις πολυτελείς επαύλεις με τις περίφημες τοιχογραφίες (1ο αιώνα π.Χ.), που μας παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωγραφικής του αρχαίου κόσμου. Συνεχίζουμε με τελικό προορισμό τη Ρώμη.  Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο στη διάθεση σας.  Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα:  ΡΩΜΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρόγευμα και στη συνέχεια ξενάγηση στην «αιώνια πόλη». θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο αρχαίο αμφιθέατρο του κόσμου, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και την Ρωμαϊκή αγορά. Περνώντας από την οδό των Αυτοκρατορικών Αγορών, θα φτάσουμε στον λόφο του Καπιτωλίου και στην Πιάτσα Βενέτσια με το εντυπωσιακό και ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας. Θα δούμε επίσης τη διάσημη Φοντάνα Ντι Τρέβι, όπου μπορείτε να ρίξετε ένα νόμισμα και να κάνετε μια ευχή και την πολύβουη και πανέμορφη Πιάτσα Ντι Σπάνια. Ακολούθως θα επισκεφθούμε τη βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου που είναι χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το πασίγνωστο γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου, την περίφημη Πιετά και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Ανακαλύψτε τις γραφικές συνοικίες της Ρώμης, όπως την όμορφη Τραστέβερε, που έχει καταφέρει μέσα στα χρόνια να κρατήσει την αυθεντικότητα της.  Στενά πλακόστρωτα δρομάκια, με εστιατόρια και μπαρ που σφύζουν από ζωή, δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό που θυμίζει ταινίες παλιού ιταλικού κινηματογράφου. Διανυκτέρευση.

 

7η – 8η μέρα:  ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ  

Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος.  Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Ρώμης για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.  Άφιξη στη Λάρνακα τα χαράματα της 8ης μέρας, εντυπωσιασμένοι από τις μαγευτικές εικόνες της Νότιας Ιταλίας και των αυθεντικών πόλεων που επισκεφθήκαμε.

 

Τιμή κατ΄άτομο:

ΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδικό
8/7, 15/7, 22/7, 29/7€1.395€1.635€1.235
5/8, 12/8, 19/8, 26/8€1.435€1.675€1.275

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα–Νάπολη & Ρώμη-Λάρνακα με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Φόροι Αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • Διαμονή για 6 βράδια σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα.
  • Τέσσερα (4) δείπνα σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός στην Πομπηία.
  • Τοπικός Ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός.
  • Εισιτήριο κρουαζιέρας για Ποζιτάνο–Αμάλφι.
  • Εισιτήριο κρουαζιέρας για το Κάπρι.
  • Διόδια και στάθμευση των λεωφορείων καθώς και τις ειδικές εισόδους σε όλες τις πόλεις.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.
  • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.
  • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων.
  • Ασφάλεια ταξιδίου προαιρετική.
  • Ποτά στα φαγητά.
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με αντίθετη ροή, χωρίς να παραληφθεί καμία υπηρεσία.
  • Η ξενάγηση της Ρώμης θα είναι περιπατητική γιατί απαγορεύεται στα τουριστικά λεωφορεία να εισέρχονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

 

 

ΌΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

  • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
  • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
  • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
  • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
  • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
  • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
  • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.