25 333471
Διάρκεια: 8 Μέρες
Προορισμός: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ & Παράλια Μικράς Ασίας
Τιμή: από €1.195
Ενδιαφέρομαι

Αναχωρήσεις:  17/7, 31/7, 14/8, 28/8

 

Με πτήσεις της Aegean Airlines

Λάρνακα – Αθήνα                                   Α3 903         10:15 – 12:00

Αθήνα – Κωνσταντινούπολη                Α3 992         13:25 – 15:00

Κωνσταντινούπολη – Αθήνα                  Α3 991         10:40 – 12:10

Αθήνα – Λάρνακα                                   Α3 904         13:10 – 14:50

 

 

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για Κωνσταντινούπολη μέσω Αθηνών. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για το Τσανάκκαλε ή Δαρδανέλλια, είναι η δεύτερη επαρχία της Τουρκίας που έχει εδάφη σε δύο διαφορετικές ηπείρους. Θα ταξιδεύουμε παράλληλα με την θάλασσα του Μαρμαρά στην πορεία θα δούμε αρκετές ελληνικές πόλεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μετά το δείπνο σας προτείνουμε βόλτα στην προκυμαία για να δείτε το Δούρειο Ίππο (ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της  ταινίας «Τροία».

 

2η μέρα: ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ –  ΙΜΒΡΟΣ

Μετά το πρόγευμα θα πάρουμε το φέρρυ μπόουτ για το Ιστορικό νησί της Ίμβρου, που μαζί με την Τένεδο είναι τα δύο νησιά του Αιγαίου που ανήκουν στους Τούρκους. Άφιξη στο λιμάνι το Αγίου Κηρύκου και ακολουθεί περιήγηση του νησιού. Θα δούμε το Σχοινούδη, τα Αγροίδια, τους Αγίους Θεόδωρους, το πιο εξελιγμένο κοινωνικά χωριό και γενέτειρα του Πατριάρχη μας, που διατηρεί ακόμα τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, το Κάστρο, το λιμανάκι και την Χώρα Παναγιά. Νωρίς το απόγευμα θα πάρουμε το φέρρυ μπόουτ για να περάσουμε στο Καμπατεπέ και στη συνέχεια να καταλήξουμε στο Τσανάκαλε και ακολουθεί περιήγηση στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΤΡΟΙΑ – ΑΙΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟ – ΣΜΥΡΝΗ

Πρόγευμα και επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρους του Τροίας. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη όπου διαδραματίστηκε ο Τρωικός πόλεμος και θα ζήσουμε νοερά «το έπος της Ιλιάδας» ανάμεσα σε ήρωες όπως ο Αχιλλέας, ο Έκτορας, ο Αγαμέμνωνας, ο Μενέλαος κ.α. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τα Μοσχονήσια, εμείς θα επισκεφτούμε το μεγαλύτερο νησί που ενώνεται με το Αϊβαλή με μια στενή γέφυρα. Θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα δούμε την εκκλησία των Ταξιαρχών  (σήμερα λειτουργεί ως αγροτικό μουσείο). Επόμενη στάση στην παλιά πόλη του Αϊβαλή με τα πάρα πολλά μικρά σοκάκια με τα ελληνικά αρχοντικά. Θα επισκεφτούμε τον ναό του Αγίου Γεωργίου που στέκει στη θέση του από το 1790, από το 1922 λειτουργεί ως τζαμί, παρότι έχουν αφαιρεθεί οι χριστιανικές εικόνες και σύμβολα, διασώζεται το εξαιρετικής τέχνης τέμπλο, τα μαρμάρινα εικονοστάσια και άλλα ξυλόγλυπτα στοιχεία. Χρόνος στον παραλιακό για να πιείτε τον καφέ μας και συνεχίζουμε για ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Περγάμου. Γεύμα και συνεχίζουμε για την Σμύρνη όπου θα φτάσουμε αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Μην χάσετε την ευκαιρία μετά το δείπνο να περπατήσετε στον παραλιακό πεζόδρομο και να απολαύσετε το ποτό μας.

 

4η μέρα: ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΟΣ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την Αρχαία Έφεσο, με τα καλοδιατηρημένα μνημεία της. Στην ξενάγηση θα δούμε τα πιο σημαντικά της μνημεία όπως την Αρκαδική οδό, το Ελληνιστικό Θέατρο, το Νυμφαίο, το Στάδιο και την Βιβλιοθήκη του Κέλσου. Συνεχίζουμε για το ελληνικό χωριό Κιρκιντζέ, που αναφέρει η Διδώ Σωτηρίου στα «ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ». Επόμενη στάση για φαγητό και χρόνος ελεύθερος το κοσμοπολίτικο θέρετρο Κουσάντασι. Επιστροφή στη Σμύρνη και καθοδόν για το ξενοδοχείο θα  διασχίσουμε τη παραλιακή λεωφόρο που περιτριγυρίζονται από γραφικές προσόψεις σπιτιών που αποδεικνύουν ότι ο Ελληνισμός έχει περάσει από εδώ και έχει αφήσει ανεξίτηλες τις μνήμες του. Δείπνο και διανυκτέρευση

 

5η μέρα: ΣΜΥΡΝΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρόγευμα και αναχωρούμε με τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη, με ενδιάμεσες στάσεις.  Άφιξη νωρίς το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε κρουαζιέρα στα νερά του Βοσπόρου.

 

6η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφτούμε το επιβλητικό Ντολμά Μπαξέ με τις εντυπωσιακές αίθουσες και τους πανέμορφους κήπους. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα Βυζαντινά και Οθωμανικά αξιοθέατα. Θα αρχίσουμε από τον Ιππόδρομο, θα δούμε το επιβλητικό μπλε τζαμί με τους εντυπωσιακούς έξι μιναρέδες και θα ξεναγηθούμε στον περίλαμπρο Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας.  Συνεχίζουμε για επίσκεψη στη Βασιλική Κινστέρνα ή Υδραγωγείο, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Πόλης. Τέλος θα καταλήξουμε στην Σκεπαστή Αγορά με τα 4.000 φανταχτερά μικρομάγαζα. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας.

 

7η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για το ορθόδοξο Πατριαρχείο, θα δούμε την Κλειστή Πύλη, χώρο μαρ­τυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’ και θα προσκυνήσουμε στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, θαυμάζο­ντας το χρυσοποίκιλτο παλαιό ξυλόγλυπτο τέμπλο, την σπάνια εικόνα της Παναγίας Παμμακάριστου και άλλα ιερά κειμήλια. Χρόνος για να σεργιανήσουμε στο Φανάρι για να δούμε τη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Επόμενη επίσκεψη θα κάνουμε στη Παναγία της Μπαλουκλιώτισας, με τον θρύλο του καλόγηρου και τα ψάρια στο μαντάτο της Άλωσης της Πόλης. Παράλληλα με τα Βυζαντινά χερσαία τείχη του Θεοδο­σίου θα πάμε στην Παναγία των Βλαχερνών, εδώ ψάλθηκε ο «Ακάθιστος Ύμνος». Συνεχίζουμε για την περίφημη Αιγυπτιακή αγορά ή αγορά των Μπαχαρικών. Χρόνος ελεύθερος στα μικρά σοκάκια με το πολύβουο παζάρι και τα μικρά εστιατόρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

8η μέρα:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής στη Λάρνακα μέσω Αθηνών.

 

Τιμή κατ΄ άτομο:

ΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδικό
17/7, 31/7€1.195€1.565€1.025
14/8, 28/8€1.235€1.605€1.065

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα-Αθήνα–Κωνσταντινούπολη-Αθήνα–Λάρνακα.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • Διαμονή για 2 βράδια σε ξενοδοχείο 5* στο Τσανάκαλε.
  • Διαμονή για 2 βράδια σε ξενοδοχείο 4* στη Σμύρνη.
  • Διαμονή για 3 βράδια σε ξενοδοχείο 4* στη Κωνσταντινούπολη.
  • Πρόγευμα καθημερινά στα ξενοδοχεία.
  • Τέσσερα (4) δείπνα στα ξενοδοχεία (εκτός Κωνσταντινούπολης).
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις και επισκέψεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν, που διαθέτει δωρεά Wi Fi.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την Ίμβρο
  • Έμπειρος ελληνόφωνος συνοδός – ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία.
  • Τις υπηρεσίες των τοπικών μας αντιπροσώπων.
  • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εισιτήρια εισόδου στους χώρους επισκέψεων.
  • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Βίζα εισόδου στην Τουρκία.

 

Σημαντική σημείωση:

Για συμμετοχή στο ταξίδι αυτό χρειάζεστε διαβατήριο με ισχύ πέραν των έξη (6) μηνών από τη μέρα που ταξιδεύετε.

 

 

ΌΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

  • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
  • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
  • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
  • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
  • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
  • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
  • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.