25 333471
Διάρκεια: 8 Μέρες
Προορισμός: Γκρατς -Ζάγκρεμπ-Λίμνες Πλίτβιτσε-Ριέκα-Οπάτια-Ίστρια-Τεργέστη-Σπήλαια Ποστόϊνα Λουμπλιάνα-Λίμνη Μπλέντ-Βιέννη
Τιμή: από €1.269
Ενδιαφέρομαι

Γκρατς -Ζάγκρεμπ-Λίμνες Πλίτβιτσε-Ριέκα-Οπάτια-Ίστρια-Τεργέστη-Σπήλαια Ποστόϊνα Λουμπλιάνα-Λίμνη Μπλέντ-Βιέννη

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 10/7, 17/7, 24/7, 31/7, 7/8, 14/8, 21/8, 28/8

 

Με απευθείας πτήσεις των Αυστριακών Αερογραμμών

OS 838          Λάρνακα – Βιέννη               14:25 – 16:40

OS 831          Βιέννη – Λάρνακα               12:35 – 16:35

 

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – BIENNH – ΓΚΡΑΤΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Βιέννη. Άφιξη, παραλαβή και  αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας το παραμυθένιο Γκρατς. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: ΓΚΡΑΤΣ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Μετά το πρόγευμα θα έχουμε ξενάγηση της πόλης που εκτείνεται και στις δυο πλευρές του ποταμού Μουρ και είναι γνωστή για το μεσαιωνικό της κέντρο και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της. Στη ξενάγηση μας μεταξύ άλλων θα δούμε τον Καθεδρικό ναό και το εντυπωσιακό μαυσωλείο του αυτοκράτορα Φερδινάνδου Β’, την έδρα της τοπικής κυβέρνησης, το επιβλητικό Δημαρχείο, το εντυπωσιακό μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το τεχνητό νησάκι Murinsel, που βρίσκεται στη μέση του ποταμού Μουρ και είναι μια φουτουριστική πλωτή εξέδρα που κατασκευάστηκε το 2003 και έχει τη μορφή ενός γιγαντιαίου κοχυλιού. Θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεπ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια ξενάγηση του Ζάγκρεμπ που βρίσκεται απλωμένο απ’ τις παρυφές της Μεντβέντιτσα ως στις όχθες του ποταμού Σάβα. Θα ξεναγηθούμε  πρώτα στην κάτω πόλη με τις γραφικές πλατείες, τις δεντροστοιχίες και τα αντιπροσωπευτικά δημόσια κτίρια, όπως το Εθνικό θέατρο, την Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο και τα περίφημα μουσεία. Στον ιστορικό πυρήνα θα δούμε το Νεογοτθικό Καθεδρικό ναό της Παναγίας με τις μεσαιωνικές του οχυρώσεις, που βρίσκονται στο λόφο Κάπτολ. Στον απέναντι λόφο  θα δούμε τον Ναό του Αγίου Μάρκου με την πολύχρωμη στέγη, το Κοινοβούλιο, το κυβερνητικό μέγαρο, τον πύργο Λότρστσακ και τη μυθική πέτρινη πύλη. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΖΑΓΚΡΕΠ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΡΙΕΚΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για επίσκεψη στο Εθνικό πάρκο των λιμνών Πλίτβιτσε, μνημείο  παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Το πάρκο με τις δεκαέξι λίμνες, άλλη ψηλότερα και άλλη χαμηλότερα, απλώνεται σε έκταση χιλιάδων στρεμμάτων. Οι λίμνες συνδέονται μεταξύ τους και τα νερά τους σχηματίζουν καταρράκτες. Το θέαμα είναι μοναδικό ώστε να δικαιολογεί τους θρύλους που τις συνοδεύουν εδώ και αιώνες. Αφού πάρουμε το εισιτήριο μας, θα περιηγηθούμε δίπλα στα νερά των λιμνών με τις τιρκουάζ αποχρώσεις, θα θαυμάσουμε τους καταρράκτες και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του τοπίου. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και φτάνουμε στη Ριέκα, ένα από τα γνωστότερα λιμάνια της Κροατίας με τον περίφημο πεζόδρομο «Κόρζο» με τα δεκάδες καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΡΙΕΚΑ – ΟΠΑΤΙΑ – ΓΥΡΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΙΣΤΡΙΑΣ – ΡΙΕΚΑ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για μια πρωινή βόλτα στην αριστοκρατική Οπάτια, το λίκνο του Κροατικού τουρισμού. Θα περπατήσουμε στο παραλιακό μέτωπο και θα δούμε το σύμβολο της πόλης, το άγαλμα κοπέλας με γλάρο, το υπέροχο πάρκο Αντζιολίνα, καθώς και πολλά όμορφα κτίρια μοναδικής αρχιτεκτονικής, που θα σας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο της κάποτε μεγάλης Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσω της μεγαλύτερης χερσονήσου της Αδριατικής, την Ίστρια, όπου και θα επισκεφθούμε το μοναδικό Ροβίνι με τη γραφική Βενετσιάνικη κάστρο-πολιτεία, στο ύψος της οποίας δεσπόζει η περίφημη Βασιλική με τη Βυζαντινή λάρνακα της Αγίας Ευφημίας. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε στα λιθόστρωτα σοκάκια, να γευτούμε την πλούσια Ιστριάνικη κουζίνα και να αγοράσουμε πανέμορφα χειροποίητα αναμνηστικά. Επιστροφή στη Ριέκα. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΡΙΕΚΑ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στη γειτονική Τεργέστη της Ιταλίας.  Θα περπατήσουμε στη μεγαλύτερη παραθαλάσσια πλατεία της Ευρώπης, την πλατεία ένωσης της Ιταλίας, θα δούμε το Λυρικό Θέατρο Τζουζέπε Βέρντι και θα επισκεφθούμε την Ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που για αιώνες αποτελούσε στολίδι του Ελληνισμού της Διασποράς. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στα σπήλαια Ποστόϊνα στη Σλοβενία, το δεύτερο μεγαλύτερο σπηλαιϊκό συγκρότημα στον κόσμο. Η διαδρομή με το τρενάκι και η περιήγηση στο λαβύρινθο των σπηλαίων με τους ειδικά φωτισμένους σταλαγμίτες και σταλακτίτες σε διάφορα εντυπωσιακά σχήματα, χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία και απόλαυση. Συνεχίζουμε για την όμορφη Λιουμπλιάνα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η πρωτεύουσα της Σλοβενίας διαθέτει αυθεντική κομψότητα, πράσινη συνείδηση και ενδιαφέρουσα πολιτιστική και νυχτερινή ζωή. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη μοναδικής ομορφιάς Λίμνη Μπλεντ, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε μια προαιρετική βαρκάδα με τα παραδοσιακά ξύλινα βαρκάκια «pletna» που μοιάζουν με γόνδολες, μέχρι το μικρό νησάκι που βρίσκεται καταμεσής της λίμνης και είναι συνδεδεμένο με ιστορίες έρωτα και πάθους. Στο νησάκι δεσπόζει ο γοτθικός ναός με το θρυλικό κωδωνοστάσιο.  Στη συνέχεια μπορείτε να επισκεφθείτε το φημισμένο κάστρο του Μπλέντ που βρίσκεται πάνω στο μετέωρο βράχο. Επιστροφή στη Λιουμπλιάνα και ξενάγηση της πόλης. Θα περπατήσουμε δίπλα στον ποταμό Λιουμπλιανίτσα, θα διασχίσουμε την περίτεχνη τριπλή γέφυρα, θα δούμε την πλατεία του εθνικού ποιητή Φράντς Πρεσέρν, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, τη γέφυρα του Δράκου κ.α.  Στον ελεύθερο σας χρόνο προτείνουμε να συνεχίσετε τις βόλτες σας στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης, που διαθέτει αμέτρητες φυσικές ομορφιές και αρχιτεκτονικά διαμάντια. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την αυτοκρατορική Βιέννη.  Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε μεταξύ άλλων την Όπερα, τα Χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Ελληνοπρεπές Κοινοβούλιο, το νεογοτθικό Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, το Χρηματιστήριο κ.α.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο για να κάνετε τις βόλτες ή τα ψώνια σας και να χαρείτε την πανέμορφη αυτή πόλη, που κάθε χρόνο κατέχει μία από τις ψηλότερες θέσεις στον ετήσιο κατάλογο των πόλεων με την καλύτερη ποιότητα ζωής. Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε τη πτήση της επιστροφής για Λάρνακα, φανερά γοητευμένοι από τις ομορφιές που αντικρίσαμε στο μοναδικό αυτό ταξίδι.

 

Τιμή κατ΄ άτομο:

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣΔΙΠΛΟΜΟΝΟΠΑΙΔΙ
10/7, 28/8€1.269€1.645€1.069
17/7, 24/7, 31/7€1.299€1.685€1.099
7/8, 14/8, 21/8€1.339€1.725€1.139

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Βιέννη–Λάρνακα με Αυστριακές Αερογραμμές.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • 7 βράδια διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα.
  • Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Έμπειρος τοπικός Ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός.
  • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων.
  • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
  • Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 

Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με αντίθετη ροή, χωρίς να παραλειφθεί καμία υπηρεσία.
  • Για την είσοδο στις λίμνες Πλίτβιτσε χρειάζεται προκράτηση και πληρωμή, τουλάχιστον 21 μέρες πριν την αναχώρηση σας.

 

 

ΌΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

  • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
  • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
  • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
  • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
  • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
  • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
  • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.