25 333471
Διάρκεια: 10 Μέρες
Προορισμός: Κολόμπο-Γκολ-Τισαμαχαράμα-Σαφάρι Εθνικό Πάρκο Γιάλα-Νουβάρα Ελίγια-Κάντυ-Ορφανοτροφείο Ελεφάντων-Μάταλε-Νταμπούλα-Βράχος Σιγκιρίγια-Τσίλο-Κολόμπο
Τιμή: από €1.395
Ενδιαφέρομαι

Κολόμπο – Γκολ – Τισαμαχαράμα – Σαφάρι Εθνικό Πάρκο Γιάλα – Νουβάρα Ελίγια – Κάντυ – Ορφανοτροφείο Ελεφάντων – Μάταλε – Νταμπούλα – Βράχος Σιγκιρίγια –  Τσίλο-Κολόμπο

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:  4/8, 11/8, 20/10

 

Με πτήσεις της EMIRATES

Λάρνακα – Ντουμπάι            EK 110           17:00 – 21:55

Ντουμπάι – Κολόμπο            EK 650           02:40 – 08:35

Κολόμπο – Ντουμπάι            EK 649           03:15 – 06:00

Ντουμπάι – Λάρνακα            EK 109           10:50 – 14:00

 

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΟΛΟΜΠΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα Κολόμπο με ενδιάμεσο σταθμό. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο.

 

2η μέρα: ΚΟΛΟΜΠΟ

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το πολύβουο Κολόμπο. Παραλαβή και στη συνέχεια ξενάγηση της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το παλιό κτίριο του Κοινοβουλίου, την πλατεία της Ανεξαρτησίας, την παραλιακή λεωφόρο Galle καθώς και παλιές εκκλησίες, τζαμιά και Ινδουιστικούς ναούς, που μαρτυρούν τις διάφορες εναλλαγές των κατακτητών του νησιού. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΚΟΛΟΜΠΟ – ΓΚΟΛ – ΤΙΣΑΜΑΧΑΡΑΜΑ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την πόλη Γκολ, με έντονο αποικιακό παρελθόν, αφού για πολλά χρόνια ήταν το κυριότερο λιμάνι της Σρι Λάνκα. θα επισκεφθούμε το αγέρωχο φρούριο της πόλης που χτίστηκε αρχικά από τους Πορτογάλους και έπειτα πέρασε στα χέρια των Ολλανδών και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Σήμερα η περιοχή του φρουρίου είναι γεμάτη με μικρά καταστήματα, καφετέριες κ.α. Θα συνεχίσουμε για την Τισαμαχαράμα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΤΙΣΑΜΑΧΑΡΑΜΑ – ΣΑΦΑΡΙ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΑΛΑ – ΝΟΥΒΑΡΑ ΕΛΙΓΙΑ – ΚΑΝΤΥ

Η σημερινή μέρα επιφυλάσσει μεγάλες συγκινήσεις. Με το πρώτο ξημέρωμα θα αναχωρήσουμε για Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Γιάλα, όπου θα έρθουμε σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και το ζωικό βασίλειο της χώρας. Ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, πίθηκοι, κροκόδειλοι, εκατοντάδες είδη σπάνιων πουλιών και πανέμορφα παγώνια θα σας καθηλώσουν με την άγρια ομορφιά τους. Ακολούθως θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για να προγευματίσουμε και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε ακολουθώντας μια θαυμάσια και καταπράσινη διαδρομή προς την καρδιά της χώρας του τσαγιού. Άφιξη στην «κηπούπολη» Νουβάρα Ελίγια. Η πόλη ιδρύθηκε από τους Βρετανούς αποικιοκράτες το 19ον αιώνα και είναι γνωστή ως «μικρή Αγγλία» καθώς ήταν η αγαπημένη τους πόλη για διακοπές. Μετά τη ξενάγηση θα μεταβούμε σε μια φυτεία τσαγιού όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την όλη διαδικασία παραγωγής του καλύτερου τσαγιού στον κόσμο. Συνεχίσουμε για την Κάντυ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση,

 

 

5η μέρα:   ΚΑΝΤΥ – ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΕΛΕΦΑΝΤΩΝ – ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΒΟΤΑΝΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Πινναβέλα για να επισκεφθούμε το μεγαλύτερο Ορφανοτροφείο Ελεφάντων στον κόσμο, το οποίο ιδρύθηκε το 1975. Κτισμένο δίπλα σε ένα ποτάμι το Ορφανοτροφείο απαριθμεί γύρω στους 100 ελέφαντες καθώς και μικρά ελεφαντάκια, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν τραυματισμένοι και εγκαταλελειμμένοι.  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους Περαντενίγια. Στην τεράστια έκταση τους συναντά κανείς εκπληκτικές ποικιλίες φυτών, λουλουδιών και δέντρων. Ακολουθεί ξενάγηση της Κάντυ που είναι χτισμένη στις όχθες μιας τεχνητής λίμνης, και υπήρξε η τελευταία πρωτεύουσα των βασιλέων της Κεϋλάνης. θα επισκεφθούμε επίσης έναν από τους σημαντικότερους ναούς, στον οποίο φυλάσσεται το κειμήλιο του δοντιού του Βούδα. Η μέρα μας θα τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο παρακολουθώντας τοπικούς παραδοσιακούς χορούς καθώς και περπάτημα σε αναμμένα κάρβουνα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΚΑΝΤΥ – ΜΑΤΑΛΕ – ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη Μάταλε όπου θα επισκεφθούμε ένα φυτώριο-κήπο μπαχαρικών. Τα μπαχαρικά υπήρξαν για αιώνες ένα από τα σημαντικότερα είδη εξαγωγής της Σρι Λάνκα, όπου εκτός από την μαγειρική, χρησιμοποιούνται επίσης για την παρασκευή φαρμάκων και καλλυντικών. Θα συνεχίσουμε για τις εντυπωσιακές σπηλιές της Νταμπούλα οι οποίες στέγασαν για ένα μεγάλο διάστημα τον εξόριστο βασιλιά Βαλαγκάμπα κατά τον 1ον αιώνα π.χ. Όταν επανέκτησε τον θρόνο του έκτισε εδώ τον υπέροχο αυτό ναό, τον οποίο δώρισε στους Βουδιστές μοναχούς.  Πρόκειται για ένα μοναδικό σύμπλεγμα 5 σπηλαίων, καλυμμένο με υπέροχες τοιχογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται στιγμές από τη ζωή του Βούδα. Τα σπήλαια κοσμούνται επίσης με αγάλματα του Βούδα, διαφόρων μεγεθών και στάσεων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ – ΒΡΑΧΟΣ ΣΙΓΚΙΡΙΓΙΑ – ΤΣΙΛΟ

Μετά το πρόγευμα αφήνουμε πίσω μας την Νταμπούλα και θα επισκεφθούμε τον περίφημο βράχο της Σιγκιρίγια, το σύμβολο της Σρι Λάνκα. Με ύψος 250 μέτρα, πρόκειται για ένα εκπληκτικό πέτρινο φρούριο, εναρμονισμένο στη δημιουργία της φύσης και τις ανθρώπινες κατασκευαστικές δυνατότητες. Χτίστηκε το 477 μ.χ. και είναι γνωστό και σαν το «φρούριο Λιοντάρι», λόγω του τεράστιου λιονταριού (περίπου 3 μέτρα) που φύλαγε την είσοδο. Σήμερα σώζονται μόνο οι πατούσες του. Στην κορυφή του βράχου βρίσκονται τα θεμέλια ενός τεράστιου παλατιού με τους ξακουστούς υδρόβιους κήπους και τη βασιλική πισίνα. Θα συνεχίσουμε για την παραθαλάσσια πόλη Τσίλο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: ΤΣΙΛΟ – ΚΟΛΟΜΠΟ

Πρόγευμα και λίγες ώρες χαλάρωσης και ξεκούρασης στο ξενοδοχείο ή την παραλία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Κολόμπο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για να κάνετε τα ψώνια σας. Το βράδυ σας προσκαλούμε σε αποχαιρετιστήριο δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

9η-10η μέρα: ΚΟΛΟΜΠΟ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Μετά το πρόγευμα ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας για μια ακόμη βόλτα στο γεμάτο μυρωδιές αποικιακό Κολόμπο. Προτείνουμε να ξεκινήσετε τη βόλτα σας από το ιστορικό κέντρο και την περιοχή Pettah, που σφύζει από ζωή και είναι γεμάτη με μικρά μαγαζάκια και υπαίθρια παζάρια. Αν πάλι σας ενδιαφέρουν τα επώνυμα προϊόντα, τότε σας προτείνουμε την Crescat Boulevard με τα πολυτελή καταστήματα και εμπορικά κέντρα. Δοκιμάστε τοπικές σπεσιαλιτέ με καταπληκτικές γεύσεις, με πρωταγωνιστή το κάρυ. Αργά το βράδυ θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε τη πτήση της επιστροφής.  Άφιξη στη Λάρνακα αναπάντεχα εντυπωσιασμένοι από μια χώρα πλούσια σε ιστορία, μύθους, καταπράσινα δάση, άγρια βλάστηση καθώς και υπέροχες ακτές με τιρκουάζ νερά.

 

Τιμή κατ΄άτομο:

ΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδικό
20/10€1.395€1.775€1.075
4/8, 11/8€1.545€1.925€1.195

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Κολόμπο-Λάρνακα με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων.
 • Μια αποσκευή μέχρι 30 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 7 κιλά.
 • 7 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων με πρόγευμα καθημερινά.
 • 7 δείπνα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Τοπικοί αγγλόφωνοι ξεναγοί.
 • Εισιτήρια εισόδου στους χώρους των επισκέψεων.
 • Ελληνόφωνος αρχηγός / συνοδός.
 • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.
 • Φ.Π.Α.

 

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Έξοδα έκδοσης βίζας.
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
 • Ποτά στα φαγητά.
 • Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 

Σημείωση:

 • Η έκδοση βίζας γίνεται μέσω του διαδικτύου.

 

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης

 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 40% της αξίας του ταξιδιού
 • Εξόφληση 30 μέρες πρίν την αναχώρηση
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πρίν την αναχώρηση παρακράτηση ποσού €50 για λειτουργικά έξοδα
 • Ακύρωση συμμετοχής 44-31 μέρες πρίν την αναχώρηση παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού
 • Ακύρωση συμμετοχής 30-21 μέρες πρίν την αναχώρηση παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πρίν την αναχώρηση παρακράτηση το 100% της αξίας του ταξιδιού