25 333471
Διάρκεια: 8 Μέρες
Προορισμός: Σαιντ Άντριους-Νταντί-Αμπερτίν-Άβιεμορ-Ινβερνές-Λοχ Νες-Νήσος Σκάι- Φόρτ Γουίλιαμ-Μπεν Νέβις-Γκλένκο-Γλασκώβη-Στέρλινγκ-Εδιμβούργο
Τιμή: από €2.055
Ενδιαφέρομαι

Σαιντ Άντριους-Νταντί-Αμπερτίν-Άβιεμορ-Ινβερνές-Λοχ Νες-Νήσος Σκάι – Φόρτ Γουίλιαμ-Μπεν Νέβις-Γκλένκο-Γλασκώβη-Στέρλινγκ-Εδιμβούργο

 

Αναχωρήσεις:  18/7,  8/8 

 

                                      

Με πτήσεις της Aegean Airways

Λάρνακα – Αθήνα             A3 901      05:00 – 06:45

Αθήνα – Εδιμβούργο         A3 632      07:45 – 10:05

Εδιμβούργο – Αθήνα         A3 633      10:55 – 16:50

Αθήνα – Λάρνακα             A3 908      18:25 – 20:00

 

 

1η Μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ–AΘΗΝΑ–ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ-ΣΑΙΝΤ ΑΝΤΡΙΟΥΣ-ΝΤΑΝΤΙ- ΑΜΠΕΡΤΙΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για το Εδιμβούργο, την «Αθήνα του Βορρά» όπως την αποκαλούν.  Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση με προορισμό την πόλη Αμπερτίν. Καθοδόν θα σταματήσουμε στη μικρή πόλη Σαιντ Άντριους, που είναι γνωστή ως το σπίτι του γκολφ. Η μικρή αυτή πόλη διαθέτει  πολλά ιστορικά κτίρια καθώς και το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Σκωτίας. Επόμενος μας σταθμός η πόλη Νταντί που έγινε γνωστή ως «πόλη των ανακαλύψεων»  λόγω των επιστημονικών ευρημάτων. Συνεχίζουμε για το γραφικό Αμπερτίν, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

 

2η Μέρα: ΑΜΠΕΡΤΙΝ – ΑΒΙΕΜΟΡ – ΙΝΒΕΡΝΕΣ

Πρόγευμα και ξενάγηση της πόλης που βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Ντι και Ντο και χαρακτηρίζεται από περίτεχνη αρχιτεκτονική.  Συχνά αναφέρεται και ως «πόλη από γρανίτη», καθώς τα περισσότερα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί είναι από το γρανίτη που εξορύσσεται γύρω από την πόλη.  Μεταξύ άλλων θα δούμε και τον Καθεδρικό ναό με τους εντυπωσιακούς δίδυμους πύργους, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και αποτελεί ένα σπάνιο δείγμα οχυρωμένου καθεδρικού.  Ακολούθως θα αναχωρήσουμε για το Ινβερνές, την πόλη σύμβολο που θεωρείται πρωτεύουσα των Χάιλαντς και της Βόρειας Σκωτίας. Καθοδόν θα κάνουμε μία στάση στο  Άβιεμορ, μια όμορφη, μικρή πόλη που βρίσκεται στη καρδιά των Χάιλαντς.  Άφιξη στο Ινβερνές και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η Μέρα: ΙΝΒΕΡΝΕΣ–ΛΟΧ ΝΕΣ (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ & ΚΑΣΤΡΟ ΟΥΡΚΑΡΤ)-ΙΝΒΕΡΝΕΣ

Μετά το πρόγευμα θα έχουμε ξενάγηση της πόλης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το θρύλο του Λοχ Νες και του τέρατος Νέσι.  Το Ινβερνές θεωρείται μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στην Ευρώπη με εντυπωσιακό φυσικό τοπίο και ανεπανάληπτη ομορφιά.  Μεταξύ άλλων θα δούμε τον Καθεδρικό ναό της πόλης που αποτελεί άριστο δείγμα Βικτωριανής αρχιτεκτονικής καθώς και το κάστρο που αποτελεί το ορόσημο της πόλης. Μετά τη ξενάγηση θα συνεχίσουμε για την παγκοσμίου φήμης λίμνη Λοχ Νες, όπου θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στη λίμνη με επίσκεψη στα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου Ούρκατ που υψώνεται επιβλητικό πάνω από τα νερά της. Επιστροφή στο Ινβερνές και διανυκτέρευση.

 

4η Μέρα: ΙΝΒΕΡΝΕΣ-ΚΑΣΤΡΟ ΑΙΛΙΑΝ ΝΤΟΝΑΝ-ΝΗΣΟΣ ΣΚΑΙ-ΦΟΡΤ ΓΟΥΙΛΙΑΜ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Φορτ Γουίλιαμ. Καθοδόν θα σταματήσουμε για να θαυμάσουμε ένα από τα πιο πολύ-φωτογραφημένα κάστρα της Σκωτίας, το Αιλίαν Ντόναν που είναι κτισμένο πάνω σε μια βραχονησίδα. Στη συνέχεια θα περάσουμε μέσω γέφυρας στο μεγαλύτερο νησί των εσωτερικών Εβρίδων, το Σκάι.  Οι γεωλογικές μεταβολές της περιοχής έδωσαν στο νησί Σκάι ένα από τα πιο πολυποίκιλα και εντυπωσιακά φυσικά τοπία στη Βρετανία και όχι μόνο. Στη συνέχεια θα φτάσουμε  στο γραφικό λιμανάκι Portree με τα πολύχρωμα σπιτάκια κατά μήκος της ακτής. Συνεχίζουμε για τον τελικό προορισμό μας το Φόρτ Γουίλιαμ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η Μέρα: ΦΟΡΤ ΓΟΥΙΛΙΑΜ – ΜΠΕΝ ΝΕΒΙΣ – ΓΚΛΕΝΚΟ – ΓΛΑΣΚΩΒΗ

Μετά το πρόγευμα  αναχώρηση για το Μπεν Νέβις, το ψηλότερο βουνό στο Ηνωμένο Βασίλειο και από τα πιο δημοφιλή τοπία στη Σκωτία, με κάθε χρόνο να το επισκέπτονται χιλιάδες άτομα. Εμείς έχουμε μια ξεχωριστή εμπειρία καθώς θα ανεβούμε στα βαγόνια του Ben Nevis Range Gondola για να θαυμάσουμε από ψηλά την απίστευτη θέα που συνδυάζει τη μαγεία των απότομων,  καταπράσινων βουνών και των λιμνών της μοναδικής αυτής περιοχής των Χάιλαντς. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το εκθεσιακό κέντρο του Γκλένκο. Συνεχίζουμε για τον τελικό προορισμό μας που δεν είναι άλλος από την αριστοκρατική Γλασκώβη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η Μέρα: ΓΛΑΣΚΩΒΗ – ΣΤΕΡΛΙΝΓΚ

Πρόγευμα και ξενάγηση της Γλασκώβης η οποία εντυπωσιάζει με τα πανέμορφα Βικτωριανά κτίρια, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό ναό, τις κομψές γκαλερί και τα πολλά μουσεία. Στη συνέχεια αναχώρηση για την ιστορική πόλη του Στέρλινγκ. Στη ξενάγηση μας θα δούμε μεταξύ άλλων το ομώνυμο κάστρο, από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά κάστρα της Σκωτίας, τόσο από ιστορική όσο και από αρχιτεκτονική άποψη. Το κάστρο δεσπόζει στην κορυφή του λόφου, σε έναν απόκρημνο βράχο και λόγω της στρατηγικής του θέσης υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα οχυρά με ισχυρή αμυντική θέση.  Επιστροφή στη Γλασκώβη και διανυκτέρευση.

 

7η Μέρα: ΓΛΑΣΚΩΒΗ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το Εδιμβούργο, την «Αθήνα του Βορρά» όπως συχνά αποκαλείται. Θα δούμε μεταξύ άλλων το παλάτι Χόλιρουντ, επίσημη κατοικία του βασιλιά όταν επισκέπτεται τη Σκωτία και θα διασχίσουμε το βασιλικό μίλι, τον πιο κεντρικό δρόμο της παλιάς πόλης. Τα υπέροχα γοτθικά κτίρια που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου, καθώς και τα γύρω λιθόστρωτα  δρομάκια, θα σας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο.  Συνεχίζουμε με το επιβλητικό κάστρο του Εδιμβούργου  που είναι κτισμένο πάνω στο βράχο, ορατό από μίλια μακριά και σήμα κατατεθέν της πόλης. Το απόγευμα ελεύθερο για να κάνετε τις βόλτες και τα ψώνια σας στη συναρπαστική και μυστηριώδη αυτή πόλη. Επιστροφή στη Γλασκώβη και διανυκτέρευση.

 

8η Μέρα: ΓΛΑΣΚΩΒΗ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα  και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.  Άφιξη στη Λάρνακα  με μοναδικές εικόνες από πανέμορφα φυσικά τοπία, λίμνες και μεγαλοπρεπή κάστρα, να μένουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας.

 

Τιμή κατ΄ άτομο:

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣΔΙΠΛΟΜΟΝΟΠΑΙΔΙ
18/7€2.055€2.455€1.495
8/8€2.185€2.695€1.675

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα–Εδιμβούργο-Λάρνακα με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
 • 7 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  4  και  3 αστέρων.
 • Πρόγευμα καθημερινά.
 • Μεταφορές, εκδρομές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικοί ξεναγοί στο  Αμπερτίν, Ινβερνές, Γλασκώβη, Στέρλινγκ  &  Εδιμβούργο.
 • Κρουαζιέρα στη λίμνη Λοχ Νες με επίσκεψη στο κάστρο Ούρκαρτ.
 • Εισιτήριο για το Ben Nevis Range Gondola.
 • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός.
 • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων.
 • Ασφάλεια ταξιδίου προαιρετική.
 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Σημειώσεις:

 • Λόγω Brexit από την 1η Οκτωβρίου 2021 οι Κύπριοι πολίτες καθώς και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι Υπήκοοι, θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία ΜΟΝΟ με Διαβατήριο.
 • Στην αναχώρηση 8/8 οι διανυκτερεύσεις στο Ινβερνές και Φορτ Γουίλιαμ θα πραγματοποιηθούν στο Άβιεμορ χωρίς να υπάρξει καμία αλλαγή στο πρόγραμμα. Επίσης δεν υπάρχουν τρίκλινα   δωμάτια και θα δίνονται δίκλινο και μονόκλινο.

 

ΌΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
 • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.