25 333471
Διάρκεια: 7 Μέρες
Προορισμός: Λισαβόνα-Σίντρα-Κασκάις-Εστορίλ-Ομπίδος-Κόιμπρα-Πόρτο-Γκιμαράες-Μπράγκα
Τιμή: από €1.259
Ενδιαφέρομαι

Λισαβόνα-Σίντρα-Κασκάις-Εστορίλ-Ομπίδος-Κόιμπρα-Πόρτο-Γκιμαράες-Μπράγκα

 

 

 

Aναχωρήσεις: 6/7, 13/7, 20/7, 27/7, 3/8, 10/8, 17/8, 24/8

 

Με πτήσεις της Aegean:

Λάρνακα – Αθήνα         A3 913          18:30 – 20:15

Αθήνα – Λισαβόνα        A3 722          21:20 – 23:45

Πόρτο – Αθήνα             A3 725          00:35 –  06:20

Αθήνα – Λάρνακα         A3 902          07:45 –  09:20

 

 

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη, παραλαβή και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα:  ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρόγευμα. Στη σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε καλύτερα την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάγου και οφείλει το όνομα της στον Οδυσσέα. Θα διασχίσουμε την κεντρική λεωφόρο της Ελευθερίας και την πολυσύχναστη πλατεία Ρόσιο και θα φτάσουμε στην καρδιά της πόλης. Στη συνέχεια, προχωρώντας κατά μήκος του ποταμού, θα φτάσουμε στην περιοχή Μπελέμ όπου θα δούμε τον ομώνυμο πύργο που ήταν η αφετηρία των θαλασσοπόρων του 15ου και 16ου αιώνα και το μνημείο των Ανακαλύψεων. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο με τις Βασιλικές άμαξες και το γοτθικού ρυθμού μοναστήρι των Ιερωνυμιτών.  Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία της Ευρώπης, το Oceanarium. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τα πολλά και σπάνια είδη ψαριών καθώς επίσης και για ψώνια στο εμπορικό κέντρο Vasco da Gama. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ-ΣΙΝΤΡΑ-ΚΑΣΚΑΙΣ-ΕΣΤΟΡΙΛ-CABO DA ROCA-ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη φημισμένη πόλη Σίντρα, την οποία ο Λόρδος Βύρωνας ονόμασε «Μικρή Εδέμ». Η πόλη αποτέλεσε το κέντρο της ρομαντικής αρχιτεκτονικής κατά τον 19ο αιώνα, στη διάρκεια του οποίου κτίστηκαν πανέμορφα κάστρα-παλάτια, γι’ αυτό και σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Πορτογαλίας. Στο δρόμο της επιστροφής κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού Ωκεανού, θα περάσουμε από το δυτικότερο ακρωτήρι της ηπειρωτικής Ευρώπης, καθώς επίσης και από το κοσμοπολίτικο Εστορίλ και το παραθεριστικό θέρετρο Κασκαίς. Το γραφικό αυτό πρώην ψαροχώρι, υπήρξε  κατά το παρελθόν κέντρο διακοπών βασιλιάδων και μοναρχών από όλη την Ευρώπη. Επιστροφή στη Λισαβόνα. Το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικό δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με παραδοσιακή μουσική «fado». Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ-ΟΜΠΙΔΟΣ-ΚΟΪΜΠΡΑ-ΠΟΡΤΟ

Πρόγευμα. Στο σημερινό μας ταξίδι θα προχωρήσουμε βόρεια με τελικό προορισμό το Πόρτο.  Πρώτος μας σταθμός θα είναι η γραφική πόλη Ομπίδος με τα μεσαιωνικά τείχη, τα κάτασπρα σπίτια με τα  μπαλκόνια και τις όμορφες εκκλησίες. Η πόλη θα σας μαγέψει με την αυθεντικότητα και την πλούσια ιστορία της. Συνεχίζουμε για την Κόϊμπρα, μια από τις παλαιότερες πανεπιστημιουπόλεις της Ευρώπης, πλούσια σε έργα τέχνης, μνημεία και ιστορικά κτίρια. Συνεχίζουμε για τον τελικό μας προορισμό το πανέμορφο Πόρτο.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΠΟΡΤΟ

Μετά το πρόγευμα ξενάγηση της πόλης. Μπορεί η Λισαβόνα ως πρωτεύουσα να «κλέβει» τις εντυπώσεις, το Πόρτο όμως είναι η κατάλληλη πόλη για να νιώσετε την αυθεντική Πορτογαλία. Η πόλη βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Ντούρο, με πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια σε διάφορα χρώματα και λουλούδια στα μπαλκόνια που συνθέτουν ένα «ζωγραφικό πίνακα». Στη ξενάγηση μας θα ανακαλύψουμε τις ιστορικές γέφυρες, τα  μπαρόκ κτίρια, τα γουστόζικα βιβλιοπωλεία και καφέ και θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό παλάτι του Χρηματιστηρίου. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο στη διάθεση σας. Το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε τις βόλτες σας δίπλα στο ποτάμι και να απολαύσετε ένα δροσιστικό «portonic» (από τα δημοφιλέστερα κόκτεϊλ της χώρας) στη πασίγνωστη περιοχή Ribeira ή να διασχίσετε την περίφημη γέφυρα Ponte de Dom Luis, η οποία σχεδιάστηκε από τον Theophile Seyring, μαθητή του Eiffel απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα του νυκτερινού Πόρτο. Διανυκτέρευση.

 

6η-7η μέρα: ΠΟΡΤΟ-ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ-ΜΠΡΑΓΚΑ-ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα. Η σημερινή μας εκδρομή θα μας οδηγήσει στην πιο όμορφη επαρχία της Πορτογαλίας, τη Μινίου. Θα επισκεφθούμε τη πόλη Γκιμάραες, γενέτειρα του πρώτου Πορτογάλου βασιλιά όπου ο περίπατος μας στα στενά μεσαιωνικά δρομάκια και στο καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο θα σας εντυπωσιάσουν. Θα συνεχίσουμε για την αρχοντική πόλη Μπράγκα, πρωτεύουσα του Πορτογαλικού μπαρόκ και μια πόλη με μακρά ιστορία ως θρησκευτικό και εμπορικό κέντρο. Ο καθεδρικός ναός της πόλης από τον 12ον αιώνα, ίσως και να είναι ο ομορφότερος της χώρας.  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία του καλού Ιησού με τους όμορφους κήπους που βρίσκεται πάνω στον ομώνυμο λόφο. Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Πόρτο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα το πρωί της 7ης μέρας γοητευμένοι από την Πορτογαλία, τον παράδεισο της Ιβηρικής χερσονήσου.

 

Τιμή κατ΄ άτομο:

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣΔΙΠΛΟΜΟΝΟΠΑΙΔΙ
6/7, 13/7€1.259€1.650€969
20/7, 27/7, 24/8€1.289€1.680€999
3/8, 10/8, 17/8€1.319€1.710€1.029

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα–Λισαβόνα & Πόρτο–Λάρνακα με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων με πρόγευμα.
  • Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Τοπικός έμπειρος Ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός.
  • Ακουστικά για τις ξεναγήσεις.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.
  • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εισιτήρια εισόδου στους χώρους επισκέψεων.
  • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
  • Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 

ΌΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

  • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
  • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
  • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
  • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
  • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
  • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
  • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.