25 333471
Διάρκεια: 8 Μέρες
Προορισμός: ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΦΛΩΡΙΝΑ – ΜΠΙΤΟΛΑ – ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΡΟΥ – ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΤΣΑ – ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΕΔΕΣΣΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τιμή: από €849
Ενδιαφέρομαι

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΜΠΙΤΟΛΑ – ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΡΟΥ – ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ
ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΤΣΑ – ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΕΔΕΣΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Αναχωρήσεις: 10/7, 24/7, 7/8, 21/8

 

Με πτήσεις της SKY EXPRESS

Λάρνακα – Θεσσαλονίκη       GQ 550         09:30 – 11:30

Θεσσαλονίκη – Λάρνακα       GQ 551         12:10 – 14:00

 

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για Θεσσαλονίκη.  Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για την Καστοριά. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα κάνουμε την περιήγησή μας στην πόλη της Καστοριάς όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για δείπνο και για βόλτα στον παραλίμνιο δρόμο, στο Ντολτσό της παλιά πόλης με τα πλακόστρωτα δρομάκια και αρχοντικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: ΚΑΣΤΟΡΙΑ  – ΦΛΩΝΙΝΑ – ΜΠΙΤΟΛΑ – ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την πόλη της Φλώρινας που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σακουλέβα, για περιήγηση. Θα δούμε τα παλιά αρχοντικά με τα έντονα χρώματα, νεοκλασικής και ντόπιας μακεδονικής αρχιτεκτονικής που στολίζουν τις όχθες του ποταμού, στο κέντρο της βρίσκεται και ο Μητροπολιτικός Ναός που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Παντελεήμονα, ο εφημέριος του ναού είναι Κύπριος. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στη λιθόστρωτη λεωφόρο Ελευθερίας με τις καφετέριες και συνεχίζουμε για το συνοριακό σταθμό της Νίκης και αφού ολοκληρωθεί ο τελωνειακός έλεγχος, θα έχουμε σύντομη στάση στα αφορολόγητα. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στο Μοναστήρι ή αλλιώς στο Μπίτολα, που είναι η πόλη των προξενίων. Φημίζεται για τα πανεπιστήμια του και τα ερευνητικά του κέντρα. Στη περιήγηση μας θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Δημητρίου, τον Πύργο του Ρολογιού και πλήθος νεοκλασικών αρχοντικών του 19ου. Τέλος θα περπατήσουμε στον δημοφιλή κεντρικό δρόμο Σιρόκ Σοκάκ. Συνεχίζουμε για την μαγευτική λίμνη Οχρίδα, με την καταπληκτική φυσική ομορφιά της, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Πρόγευμα και αφού περάσουμε από την κεντρική πλατεία του Άγιου Κλήμεντα, θα διαβούμε στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης για να επισκεφθούμε μία από τις 365 εκκλησίες της Οχρίδας, την Αγία Σοφία του 11ου αι μ.χ. και αμέσως μετά θα δούμε το ρωμαϊκό θέατρο του 1ου μ.χ. στα ψηλά της πόλης. Ελεύθερος χρόνος στον κεντρικό πεζόδρομο για βόλτα και ψώνια. Το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε την κρουαζιέρα στην 2η μεγαλύτερη λίμνη των Βαλκανίων, την Οχρίδα, έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την θέα της πόλης από την λίμνια μεριά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΡΟΥ – ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το Μουσείο Νερού, την προϊστορική πόλη στο νερό ή όπως είναι γνωστή «Ο κόλπος των οστών». Θα θαυμάσουμε ένα Πλωτό Μουσείο, μοναδικό στο είδος του, στο οποίο στάθηκε ένας προϊστορικός οικισμός σε 8500 τ.μ., αυθεντικό αντίγραφο των κατοικιών όπως ήταν το 1200-700 π.χ.. Συνεχίζουμε για το Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου με πανοραμική θέα της λίμνης και των κοντινών Αλβανικών Ακτών. Στους κήπους του θα δείτε δεκάδες παγώνια να κυκλοφορούν ελεύθερα. Διαθέτει εκπληκτικές τοιχογραφίες ενώ από εδώ ξεκίνησαν οι Έλληνες μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος για να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο (Κυριλλικά) και τη Βίβλο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Σας προτείνουμε να κάνετε τις βόλτες και τα ψώνια σας ή να πιείτε τον καφέ σας με θέα την πανέμορφη λίμνη. Για τους λάτρεις της τέχνης, προτείνουμε επίσκεψη στο σπίτι του Ρόμπη, όπου στεγάζεται το αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο της πόλης.

 

5η μέρα: ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΤΣΑ – ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για μια πολύ όμορφη εκδρομή σε μια καταπράσινη περιοχή που θα ξετυλιχθεί μπροστά μας καθώς θα διασχίζουμε το μεγάλο φαράγγι Ράντιτσα, που είναι το μεγαλύτερο βατό φαράγγι της Ευρώπης, δίπλα στον ποταμό Ντριμ, όπου η φύση κάνει πολύ έντονη την παρουσία της σε μια πανδαισία χρωμάτων.  Συνεχίζουμε για το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή – Μπίγκορσκι. Ένας από τους πολύτιμους θησαυρούς του μοναστηριού είναι το ξυλόγλυπτο τέμπλο του. Το μοναστήρι χτίστηκε το 1020, τον 16ον οι Οθωμανοί το κατέστρεψαν, αλλά αναστηλώθηκε το 1743 από τον μοναχό Ιλαρίωνα. Μεγάλο μέρος του παλιού μοναστηριακού συγκροτήματος καταστράφηκε από φωτιά το 2009, ενώ τα νέα τμήματα του συγκροτήματος και η εκκλησία σώθηκαν. Συνεχίζουμε για το τουριστικό θέρετρο Μαύροβο (Μαύρος Αγρός) που είναι χτισμένο στις όχθες της ομώνυμης λίμνης και χρόνος ελεύθερος για βόλτα και φαγητό. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας με ενδιάμεση στάση στο γειτονικό θέρετρο της Στρούγκας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑ– ΕΔΕΣΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το συνοριακό σταθμό της Νίκης. Χρόνος για καφέ και αναχωρούμε για την Έδεσσα. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε προς τους εντυπωσιακούς καταρράκτες της, να θαυμάσουμε την μαγεία της φύσης και να απολαύσουμε το ειδυλλιακό τοπίο. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη νωρίς το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο.

 

7η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και ακολουθεί περιήγηση της Θεσσαλονίκης, για να δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της. Μετά θα ανηφορήσουμε για την Άνω Πόλη που βρίσκονται τα Κάστρα για μια πανοραμική θέα της πόλης και κατηφορίζοντας θα κάνουμε στάση στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικό δείπνο με ζωντανή μουσική.

 

8η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα και λίγος χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας, στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για την πτήση της επιστροφής στην Λάρνακα. Ακόμα ένα ταξίδι φτάνει στο τέλος του που θα μείνει αξέχαστο, τόσο από την φυσική ομορφιά των τοπίων που αντικρίσαμε όσο και από την πολιτιστική κληρονομιά των πόλεων που επισκεφτήκαμε.

 

Τιμή κατ΄άτομο:

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣΔΙΠΛΟΜΟΝΟΠΑΙΔΙ
10/7€849€1.045€679
24/7€869€1.065€699
7/8, 21/8€909€1.105€739

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Λάρνακα.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Μια αποσκευή μέχρι 20 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 10 κιλά.
 • Διαμονή για 1 βράδυ στο ξενοδοχείο LIMNEON RESORT SPA 5* στην Καστοριά.
 • Διαμονή για 4 βράδια στο ξενοδοχείο METROPOL LAKE RESORT 4* στην Οχρίδα.
 • Διαμονή για 2 βράδια στο κεντρικό ξενοδοχείο IMPERIAL PLUS 4* στην Θεσσαλονίκη.
 • Πρόγευμα καθημερινά.
 • Τέσσερα (4) δείπνα στο ξενοδοχείο της Οχρίδας.
 • Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Κρουαζιέρα στη λίμνη Οχρίδα.
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού.
 • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία.
 • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εισιτήρια εισόδου στους χώρους επισκέψεων.
 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
 • Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Σημαντική σημείωση:

 • Για συμμετοχή στο ταξίδι αυτό χρειάζεστε διαβατήριο με ισχύ πέραν των έξι (6) μηνών από τη μέρα που ταξιδεύετε.

 

ΌΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
 • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.