25 333471
Διάρκεια: 7 Μέρες
Προορισμός: Γκρατς -Ζάγκρεμπ-Λίμνες Πλίτβιτσε-Ριέκα-Ίστρια-Τεργέστη-Σπήλαια Ποστόϊνα Λουμπλιάνα-Λίμνη Μπλέντ-Βιέννη
Τιμή: από €929
Ενδιαφέρομαι

 

Γκρατς -Ζάγκρεμπ-Λίμνες Πλίτβιτσε-Ριέκα-Ίστρια-Τεργέστη-Σπήλαια Ποστόϊνα Λουμπλιάνα-Λίμνη Μπλέντ-Βιέννη

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 9/7, 16/7, 23/7, 30/7, 6/8, 13/8, 20/8, 27/8

 

Με απευθείας πτήσεις των Αυστριακών Αερογραμμών

Λάρνακα – Βιέννη     OS 836          06:25 – 08:45

Βιέννη – Λάρνακα     OS 835          20:40 – 00:40+1

 

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – BIENNH – ΓΚΡΑΤΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Βιέννη. Άφιξη, παραλαβή και  αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας το παραμυθένιο Γκρατς. Άφιξη και πανοραμική γνωριμία με την πόλη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα θα έχουμε ξενάγηση της πόλης που εκτείνεται και στις δυο πλευρές του ποταμού Μουρ και είναι γνωστή για το μεσαιωνικό της κέντρο και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της. Στη ξενάγηση μας μεταξύ άλλων θα δούμε τον Καθεδρικό ναό και το εντυπωσιακό μαυσωλείο του αυτοκράτορα Φερδινάνδου Β’, την έδρα της τοπικής κυβέρνησης, το επιβλητικό Δημαρχείο, το εντυπωσιακό μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το τεχνητό νησάκι Murinsel, που βρίσκεται στη μέση του ποταμού Μουρ και είναι μια φουτουριστική πλωτή εξέδρα που κατασκευάστηκε το 2003 και έχει τη μορφή ενός γιγαντιαίου κοχυλιού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: ΓΚΡΑΤΣ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το Ζάγκρεμπ την πρωτεύουσα της Κροατίας. Άφιξη και πρώτη πανοραμική γνωριμία με την πόλη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ξενάγηση του Ζάγκρεμπ που βρίσκεται απλωμένο απ’ τις παρυφές της Μεντβέντιτσα ως στις όχθες του ποταμού Σάβα. Θα ξεναγηθούμε στο πράσινο «πέταλο» της κάτω πόλης, με τις γραφικές πλατείες, τις δεντροστοιχίες και τα αντιπροσωπευτικά δημόσια κτίρια, όπως το Εθνικό θέατρο, την Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο και τα περίφημα μουσεία. Στον ιστορικό πυρήνα θα δούμε τον Νεογοτθικό Καθεδρικό ναό της Παναγίας με τις μεσαιωνικές του οχυρώσεις, που βρίσκονται στο λόφο Κάπτολ. Στον απέναντι λόφο, το κοσμικό Γκράντετς,  θα δούμε τον Ναό του Αγίου Μάρκου με την πολύχρωμη στέγη, το Κοινοβούλιο, το κυβερνητικό μέγαρο, τον πύργο Λότρστσακ και την μυθική πέτρινη πύλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΖΑΓΚΡΕΠ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΡΙΕΚΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για επίσκεψη στο Εθνικό πάρκο των λιμνών Πλίτβιτσε, μνημείο  παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Το πάρκο με τις δεκαέξι λίμνες, άλλη ψηλότερα και άλλη χαμηλότερα, απλώνεται σε έκταση χιλιάδων στρεμμάτων. Οι λίμνες συνδέονται μεταξύ τους και τα νερά τους σχηματίζουν καταρράκτες. Το θέαμα είναι μοναδικό ώστε να δικαιολογεί τους θρύλους που τις συνοδεύουν εδώ και αιώνες. Αφού πάρουμε το εισιτήριο μας, θα περιηγηθούμε δίπλα στα νερά των λιμνών με τις τιρκουάζ αποχρώσεις, θα θαυμάσουμε τους καταρράκτες και την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και φτάνουμε στη Ριέκα, ένα από τα γνωστότερα λιμάνια της Κροατίας με τον περίφημο πεζόδρομο «Κόρζο» με τα δεκάδες καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΡΙΕΚΑ – ΓΥΡΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΙΣΤΡΙΑΣ – ΡΙΕΚΑ

Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή στη χερσόνησο της Ίστριας. Θα επισκεφθούμε το μοναδικό Ροβίνι με τη γραφική Βενετσιάνικη κάστρο-πολιτεία στο ύψος της οποίας δεσπόζει η περίφημη Βασιλική με τη Βυζαντινή λάρνακα της Αγίας Ευφημίας. Στο Ροβίνι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να περπατήσουμε στα λιθόστρωτα σοκάκια και να γευτούμε την πλούσια Ιστριάνικη κουζίνα και να αγοράσουμε πανέμορφα χειροποίητα αναμνηστικά. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε άλλο ένα στολίδι της χερσονήσου, την αριστοκρατική Οπάτια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΡΙΕΚΑ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για επίσκεψη στη γειτονική Τεργέστη της Ιταλίας. Θα έχουμε πανοραμική περιήγηση και θα δούμε την πλατεία της Ένωσης της Ιταλίας, την Ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου και το Λυρικό Θέατρο Τζουζέπε Βέρντι. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στα σπήλαια Ποστόϊνα στη Σλοβενία, το δεύτερο μεγαλύτερο σπηλαιϊκό συγκρότημα στον κόσμο. Η διαδρομή με το τρενάκι και η περιήγηση στο λαβύρινθο των σπηλαίων με τους ειδικά φωτισμένους σταλαγμίτες και σταλακτίτες σε διάφορα εντυπωσιακά σχήματα, χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία και απόλαυση.  Συνεχίζουμε για τον τελικό μας προορισμό την πρωτεύουσα της Σλοβενίας Λιουμπλιάνα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Λίμνη Μπλεντ, φημισμένη για το μοναδικής ομορφιάς τοπίο. Θα επισκεφθούμε το φημισμένο κάστρο του Μπλέντ που βρίσκεται πάνω στο μετέωρο βράχο. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για προαιρετική βαρκάδα με γόνδολες, απολαμβάνοντας την πανοραμική εικόνα των Αλπικών βουνών που περιβάλλουν τη λίμνη, μέχρι το ρομαντικό νησάκι που είναι συνδεδεμένο με ιστορίες έρωτα και πάθους, στην κορυφή του οποίου δεσπόζει το θρυλικό κωδωνοστάσιο του γοτθικού ναού και το λαογραφικό μουσείο. Το απόγευμα επιστρέφουμε στη Λιουμπλιάνα όπου θα έχουμε ξενάγηση της πόλης. Στον ελεύθερο σας χρόνο προτείνουμε να απολαύσετε τις βόλτες σας στις όχθες του ποταμού Λιουμπλιάνιτσα με τις περίτεχνες γέφυρες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την αυτοκρατορική Βιέννη. Πανοραμική ξενάγηση και χρόνος ελεύθερος για να κάνετε τις βόλτες ή τα ψώνια σας και να χαρείτε την πανέμορφη αυτή πόλη, που κάθε χρόνο κατέχει μία από τις ψηλότερες θέσεις στον ετήσιο κατάλογο των πόλεων με την καλύτερη ποιότητα ζωής. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε τη πτήση της επιστροφής για τη Λάρνακα.

 

Τιμή κατ΄άτομο:

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣΔΙΠΛΟΜΟΝΟΠΑΙΔΙ
9/7, 27/8€929€1.225€629
16/7, 23/7, 30/7€959€1.255€659
6/8, 13/8, 20/8€999€1.295€699

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Βιέννη–Λάρνακα.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
 • Διαμονή για 6 βράδια σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα.
 • Έξι (6) γεύματα ή δείπνα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Έμπειρος τοπικός Ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός.
 • Ασφάλεια ταξιδιού.
 • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων.
 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
 • Ποτά στα φαγητά.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Σημειώσεις:

 1. Στην αναχώρηση 09/7 δεν θα υπάρχει διανυκτέρευση στο Γκρατς αλλά 2 διανυκτερεύσεις στο Ζάγκρεπ.  Η ξενάγηση του Γκρατς θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
 2. Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με αντίθετη ροή, χωρίς να παραλειφθεί καμία υπηρεσία.

 

ΌΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
 • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.