25 333471
Διάρκεια: 7 Μέρες
Προορισμός: Ζακοπάνε- Άουσβιτς-Κρακοβία-Βιελίτσκα-Τσεστόχοβα-Βαρσοβία-Παλάτι Βιλάνοβ-Ζελάζοβα Βόλα
Τιμή: από €1.095
Ενδιαφέρομαι

Ζακοπάνε- Άουσβιτς-Κρακοβία-Βιελίτσκα-Τσεστόχοβα-Βαρσοβία-Παλάτι Βιλάνοβ-Ζελάζοβα Βόλα

 

Αναχωρήσεις: 9/7, 16/7, 23/7, 30/7, 6/8, 13/8, 20/8

 

Με πτήσεις της Aegean

A3 903            Λάρνακα – Αθήνα           10:15 – 12:00

A3 868            Αθήνα – Κρακοβία          14:00 – 15:25

A3 873            Βαρσοβία – Αθήνα          18:25 – 21:55

A3 910            Αθήνα – Λάρνακα           23:40 – 01:15+1

 

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ –  ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΖΑΚΟΠΑΝΕ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για την Κρακοβία με ενδιάμεσο σταθμό.  Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για τη χειμερινή πρωτεύουσα της Πολωνίας το Ζακοπάνε, ένα από τα πιο γοητευτικά και πανέμορφα μέρη της χώρας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: ΖΑΚΟΠΑΝΕ

Μετά το πρόγευμα θα περιηγηθούμε στο καταπράσινο Ζακοπάνε, ανάμεσα στα γραφικά δρομάκια της πόλης με τα πολλά εστιατόρια, καφέ και καταστήματα. Στη συνέχεια σας περιμένει μια συναρπαστική εμπειρία, όπου με τελεφερίκ θα ανεβείτε στην κορυφή του βουνού “Gubalowka”, για να θαυμάσετε τη θέα και να κάνετε τη βόλτα σας ανάμεσα στα τοπικά μαγαζάκια με αναμνηστικά καθώς και περίτεχνα ξυλόγλυπτα αντικείμενα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τοπικές λιχουδιές, καθώς και τα μοσχομυρισμένα κρέατα που ψήνονται στα ξύλα. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο στη διάθεση σας για να κάνετε τις βόλτες και τα ψώνια σας. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΖΑΚΟΠΑΝΕ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί, το Άουσβιτς για να επισκεφτούμε τα κρεματόρια της Ναζιστικής κατοχής όπου βρήκαν τον θάνατο περισσότεροι από 4.000.000 άνθρωποι, 28 διαφορετικών εθνοτήτων. Συνεχίζουμε για την ωραιότερη ίσως πόλη της Πολωνίας, την Κρακοβία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε μια ρομαντική βόλτα με άμαξα στα δρομάκια της παλιάς πόλης.  Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Η ξενάγηση της πανέμορφης αυτής πόλης που αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες αρχίζει μετά το πρόγευμα. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία, Ρύνεκ Γκλόβνυ που είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, για να θα δούμε την παλιά αγορά υφασμάτων και τη διάσημη εκκλησία της Παναγίας, τον πύργο της εκκλησίας και να ακούσουμε το ξακουστό σήμα της σάλπιγγας, το Μπαρμπάκαν, την οδό Φλοριάνσκα και το παλιότερο κτίριο Collegium Maius του Πανεπιστημίου της Κρακοβίας που ιδρύθηκε το 1364. Θα περάσουμε την Βασιλική οδό της Πολωνίας προς τη Βαβέλ για να δούμε το Κάστρο και τον Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα μοναδικά αλατωρυχεία της Βιελίτσκα, που έχουν μετατραπεί σε ένα υπέροχο έργο τέχνης και έχουν ενταχθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Θα θαυμάσουμε τα γλυπτά από αλάτι αλλά και την υπέροχη εκκλησία στους υπόγειους χώρους του ορυχείου που είναι μοναδικό στον κόσμο. Επιστροφή στην Κρακοβία και διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Τσεστόχοβα, τη θρησκευτική  πρωτεύουσα της Πολωνίας. Εδώ θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Γιάσνα Γκόρα με τη μοναδική και διάσημη εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Συνεχίζουμε με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα Βαρσοβία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα υπερθέαμα στο σιντριβάνι των πολυμέσων, και να απολαύσετε ένα θέαμα ήχου, χρώματος και μουσικής. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Πρόγευμα και ξενάγηση της πόλης.  Η Βαρσοβία είναι γεμάτη αξιοθέατα και μνημεία πολιτισμού και τέχνης, τα οποία αν και καταστράφηκαν ολοσχερώς κατά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, ανοικοδομήθηκαν με πιστή και λεπτομερειακή αντιγραφή από ιστορικά ντοκουμέντα, σκίτσα, πίνακες και φωτογραφίες, καθιστώντας την παλιά και τη νέα πόλη της Βαρσοβίας Θα ξεκινήσουμε από την Στήλη του Ζιγκμούνδου, το παλιότερο άγαλμα της Βαρσοβίας και το Κάστρο των Βασιλιάδων. Συνεχίζουμε για το «Λαζένκι» που είναι ένα συγκρότημα παλατιών και πάρκων της Βαρσοβίας και θα ξεναγηθούμε στους χώρους του διάσημου βασιλικού ανάκτορου «Παλάτι στο Νερό». Θα περάσουμε από τον κεντρικό δρόμο Μαρσαλκόβσκα, με τα πολλά εμπορικά καταστήματα όπου βρίσκεται και το Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Το μεγαλύτερο εμπορικό πολυκατάστημα της πόλης «Zlote Tarasy» σας περιμένει για τα ψώνια σας. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΠΑΛΑΤΙ ΒΙΛΑΝΟΒ – ΖΕΛΑΖΟΒΑ ΒΟΛΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το ιστορικό παλάτι Βιλάνοβ, που βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή και είναι γνωστό και ως οι «Βερσαλλίες της Πολωνίας». Το Παλάτι είναι μια μπαρόκ βασιλική κατοικία που περιβάλλεται από κανάλια και γραφικές γέφυρες και ένα όμορφο πάρκο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Ζελάζοβα Βόλα, τη γενέτειρα του Φρειδερίκου Σοπέν, του διάσημου Πολωνού μουσικοσυνθέτη. Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα τα χαράματα της 8ης μέρας φανερά εντυπωσιασμένοι από μία χώρα με υπέροχη αρχιτεκτονική, όμορφα τοπία, αλλά και πλούσια ιστορία.

 

Τιμή κατ΄ άτομο:

ΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδικό
9/7€1.095€1.375€969
16/7, 23/7, 30/7€1.125€1.405€999
6/8, 13/8, 20/8€1.165€1.445€1.039

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Αθήνα-Κρακοβία & Βαρσοβία–Αθήνα-Λάρνακα.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
  • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • 6 βράδια διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.
  • Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Τοπικοί ξεναγοί.
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός.
  • Εισιτήριο εισόδου στο Άουσβιτς και Μπίρκεναου.
  • Εισιτήριο τελεφερίκ για το βουνό Gubalowka στο Ζακοπάνε.
  • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  1. Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων.
  2. Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
  3. Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.
  4. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Στην αναχώρηση 30/7, λόγω μεγάλης μουσικής συναυλίας στη Βαρσοβία οι διανυκτερεύσεις θα διαμορφωθούν σε 2 βράδια Ζακοπάνε, 3 βράδια Κρακοβία και 1 βράδυ Βαρσοβία, χωρίς να παραληφθεί καμία υπηρεσία.

 

 

ΌΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

  • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
  • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
  • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
  • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
  • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
  • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
  • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.