25 333471
Διάρκεια: 8 Μέρες
Προορισμός: ΓΥΡΟΣ ΛΗΜΝΟΥ το νησί του Ήφαιστου και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τιμή: από €719
Ενδιαφέρομαι

Αναχωρήσεις:  15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8, 19/8

 

Με πτήσεις της OLYMPIC AIR

Λάρνακα – Θεσσαλονίκη       OA 547    14:45 – 16:45

Θεσσαλονίκη – Λάρνακα       O A546    12:10 – 14:00

 

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ–ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΒΑΛΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για την Καβάλα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: ΚΑΒΑΛΑ – ΛΗΜΝΟΣ – ΜΥΡΙΝΑ 

Πρόγευμα και μεταφορά στο λιμάνι της Καβάλα όπου θα επιβιβαστούμε στο καράβι και αναχώρηση για το νησί του Ηφαίστου. Άφιξη στη Μύρινα, την πρωτεύουσα της Λήμνο μετά από 4 ώρες περίπου. Θεωρείται από τις ομορφότερες νησιωτικές πολιτείες και τις πιο ιστορικές. Οι ρίζες της πόλης, θεωρείται πως υπάρχουν από την εποχή του χαλκού και ακόμη νωρίτερα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο να απολαύσουμε τα πεντακάθαρα νερά της παραλίας «Ρηχά Νερά», να δούμε το Κάστρο της Μύρινας και να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: ΜΥΡΙΝΑ – ΑΓΙΟΣ ΣΩΖΩΝ –  ΜΟΥΔΡΟΣ – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΥΤΑΛΗ – ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ  

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφτούμε τον ναό του Αγίου Σώζοντος, ο οποίος βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Λήμνου και κτίσθηκε ύστερα από υπόδειξη του ίδιου του Αγίου. Είναι ο πολιούχος και προστάτης άγιος του νησιού. Οι Λήμνιοι ναυτικοί τον θεωρούσαν σωτήρα και προστάτη τους και σ’ αυτόν κατέφευγαν με παρακλήσεις και τάματα, όταν πρόσμεναν τους θαλασσοδαρμένους συγγενείς τους. Επόμενος προορισμός μας ο κόλπος του Μούδρου που αποτελεί έναν από τους ασφαλέστερους φυσικούς όρμους στη Μεσόγειο και εξαιτίας της θέσης έγινε η αφετηρία της προϊστορίας του νησιού καθώς πρωταγωνίστησε σε αξιοσημείωτες ιστορικές στιγμές. Από το 1912 κατά τους βαλκανικούς πολέμους, τρία χρόνια αργότερα, κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αποτέλεσε βάση και σταθμό ανεφοδιασμού των Συμμαχικών Δυνάμεων, το 1918 εδώ υπογράφεται η περίφημη «Συνθήκη του Μούδρου», συμφωνία ανακωχής μεταξύ των Συμμαχικών Δυνάμεων και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, γίνεται τόπος εξορίας των αριστερών. Θα δούμε το υπέροχο πέτρινο σχολείο και το Συμμαχικό Νεκροταφείο. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε μία βόλτα στο γραφικό λιμάνι με τις ψαροταβέρνες ή να χαλαρώσετε στις καταγάλανες αμμώδεις παραλίες προτού συνεχίσουμε την περιήγηση μας. Στην περιοχή της Κούταλης, σε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό, , το Πεδινό, θα επισκεφθούμε το παλιό οινοποιείο της οικογένειας, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως λακαριό για να γευτούμε το ρακί με τοπικούς μεζέδες. Τέλος θα επισκεφτούμε έναν παραδοσιακό οικισμό, γεμάτο φινέτσα, ομορφιά και προσεκτικά ανακαινισμένα σπίτια, στον Κοντιά. Ο δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος του χωριού, μεταξύ πολλών καλλιτεχνικών δράσεων, δημιούργησε την Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΜΥΡΙΝΑ – ΗΦΑΙΣΤΙΑ – ΚΑΒΕΙΡΙΟ – ΚΟΤΟΠΟΥΛΙ (ΟΥΖΟ-ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ) – ΚΟΤΣΙΝΑΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Ηφαιστίας. Σημάδια κατοίκησης εντοπίστηκαν από το 1000 π.Χ. περίπου,  με πολλές κατοικίες, λουτρά, ένα Ανάκτορο και  δύο ανακαλύψεις να φαίνονται ως οι πιο σημαντικές στην περιοχή, το αρχαϊκό ιερό της μεγάλης Θεάς και το αρχαίο θέατρο της Ελληνιστικής περιόδου. Στο λόφο της Ηφαίστειας θα επισκεφτούμε το Καβείριο, χώρο λατρείας όπου τελούνταν τα απόκρυφα Καβείρια Μυστήρια κατά την αρχαιότητα. Σημαντικό σημείο είναι η σπηλιά του Φιλοκτήτη ακριβώς κάτω από το Ιερό των Καβείρων. Αμέσως μετά θα βρεθούμε στο Κοτοπούλι για να  επισκεφτούμε ένα εργαστήριο κεραμικής και ένα αποστακτήριο Ούζου. Σειρά θα έχει το χωριό Κότσινα, ένα χωριό στο οποίο έχουν απομείνει λίγες ψαροκαλύβες και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, στη θέση που άλλοτε βρισκόταν μια ισχυρή Βυζαντινή Πολιτεία. Η νέα πόλη του Κότσινα οχυρώθηκε με Κάστρο που φτιάχτηκε μάλλον από τους Ενετούς για να προστατεύονται από της Ληστρικές επιδρομές των πειρατών, αλλά και των κατά καιρούς επίδοξων κατακτητών. Τελευταίος μας σταθμός η  παραλία Κέρος όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: ΜΥΡΙΝΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΚΑΒΙΩΤΙΣΣΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Παναγιά που ονομάστηκε Κακαβιώτισσα από το βουνό Κάκαβο στο οποίο βρίσκεται το ξωκλήσι της. Πρόκειται για τη μοναδική παγκοσμίως άσκεπη εκκλησία, η οποία είναι χτισμένη σε  μια εσοχή που σχηματίζουν τα βράχια. Το εξωκλήσι λειτουργείται κάθε Τρίτη του Πάσχα, οπότε και μεταφέρεται η εικόνα της Παναγίας Κακαβιώτισσας εκεί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΛΗΜΝΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά το πρόγευμα ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα στην όμορφη Μύρινα. Μεταφορά στο λιμάνι και αναχώρηση για την Καβάλα στις 11:30. Άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας στις 4 μ.μ. και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο.  Διανυκτέρευση.

 

7η Μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγευμα και η μέρα είναι ελεύθερη στην Θεσσαλονίκη. Σας προτείνουμε να απολαύσετε μια βόλτα κατά μήκος της παραλίας, η οποία έχει μήκος περίπου πέντε χιλιόμετρα, από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι το λιμάνι.  Σε αυτό διαμορφώθηκαν 13 χώροι πρασίνου, γνωστά ως «πράσινα δωμάτια – κήποι». Ακόμα μπορείτε να χαλαρώσετε και να πιείτε τον καφέ σας στην πλατεία Αριστοτέλους ή να επισκεφτείτε τις παραδοσιακές αγορές Καπάνι, Μοδιάνο, Βατικιώτη ή γύρω από την πλατεία Άθωνος.

 

8η Μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για το ταξίδι της επιστροφής στην Λάρνακα.

 

Τιμή κατ΄άτομο:

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣΔΙΠΛΟΜΟΝΟΠΑΙΔΙ
15/7, 22/7, 29/7€719€945€619
5/8, 12/8, 19/8€809€1.045€689

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Λάρνακα.
 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμων.
 • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία.
 • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
 • Διαμονή για 1 βράδυ σε ξενοδοχείο 3* στην Καβάλα.
 • Διαμονή για 4 βράδια στο κεντρικό ξενοδοχείο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ 3* στην Μύρινα.
 • Διαμονή για 2 βράδια σε ξενοδοχείο 4* στη Θεσσαλονίκη.
 • Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.
 • Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Καβάλα – Μύρινα – Καβάλα.
 • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια ταξιδιού.
 • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εισιτήρια εισόδου στους χώρους επισκέψεων.
 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 • Η σειρά των εκδρομών ενδέχεται να αλλάξει.

 

ΌΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
 • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.