25 333471
Διάρκεια: 7 Μέρες
Προορισμός: Βόρεια Ελλάδα & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Τιμή: από €859
Ενδιαφέρομαι

Χωρίς αμφιβολία είναι ένας μύθος που βρίσκεται βαθιά ριζωμένος μέσα μας…

θα μας ταξιδέψει στο παρελθόν βιώνοντας την λαμπρότητα ενός πολιτισμού και μιας μακραίωνης ιστορίας.

 

Αναχωρήσεις:  8/7,15/7, 22/7,29/7, 5/8, 12/8,19/8, 26/8, 2/9

 

Πτήσεις: SKY EXPRESS

Λάρνακα – Θεσσαλονίκη       GQ650     09:30 – 11:30

Θεσσαλονίκη – Λάρνακα       GQ651     18:10 – 20:00

 

1η μέρα: Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Πόρτο Λάγος– Κομοτηνή

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και πτήση για Θεσσαλονίκη. Άφιξη και αναχώρηση για την Καβάλα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και περιήγηση. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στη λίμνη Βιστωνίδα και στο γραφικό Πόρτο Λάγος με την Παναγία Παντάνασσα και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που βρίσκονται μέσα στη λιμνοθάλασσα πάνω σε δύο νησίδες και που μας οδηγεί σε αυτές ξύλινη γέφυρα.  Άφιξη στην  Κομοτηνή αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

 

2η μέρα: Κομοτηνή – Συνοριακός Σταθμός Κήπων – Κωνσταντινούπολη – Αγίασμα του Μπαλουκλί   – Βυζαντινά Τείχη – Παναγία των Βλαχερνών

Πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί για τον συνοριακό σταθμό του Εύρου. Έλεγχος διαβατηρίων  και αναχώρηση για την γοη­τευτική Κωνσταντινούπολη. Θα ξεκινήσουμε με το αγίασμα της Παναγίας της Μπαλουκλιώτισας και τον θρύλο με τον καλόγηρο και τα ψάρια στο μαντάτο της Άλωσης της Πόλης. Παράλληλα με τα Βυζαντινά χερσαία τείχη του Θεοδο­σίου θα πάμε στην Παναγία των Βλαχερνών, εδώ ψάλθηκε ο «Ακάθιστος Ύμνος». Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος για δείπνο στα εστιατόρια του Πέρα.

 

3η μέρα: Πριγκηπόννησα (Χάλκη και Πρίγκηπο) – Ορτάκιοϊ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την αποβά­θρα του Μποστάντζι, αφού πρώτα διασχίσουμε την περίφημη πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου και θα βρεθούμε στην Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Άφιξη στο Μποστάντζι και επιβίβαση στο καραβάκι για το νησί της Χάλκης, όπου θα επισκε­φτούμε την Αγία Τριάδα και την ομώνυμη Θεολογική Σχολή στην κορυφή του «Λόφου της Ελπίδας» και περιήγηση της σχολής. Στη συνέχεια το καραβάκι θα μας μεταφέρει στην Πρί­γκηπο, όπου θα σεργιανίσουμε στα γραφικά σοκά­κια του με τις εξοχικές κα­τοικίες και τους ολάνθιστους κήπους. Το μεσημέρι προτείνουμε γεύμα σε παραθαλάσσια ταβέρνα με θαλασσινούς μεζέδες. Στην επιστροφή μας θα διασχίσουμε την περίφημη Λε­ωφόρο της Βαγδάτης – τον ωραιότερο και πλέον μο­ντέρνο και ακριβό δρόμο της Ασιατικής πλευράς – θα διασχίσουμε την γέφυρα και θα έρθουμε και πάλι στην Ευρώπη για να επισκεφτούμε το παραθαλάσσιο, γρα­φικό χωριουδάκι Ορτάκιοι, το πιο αγαπημένο μέρος της Πόλης. Χρόνος ελεύθερος  για ποτό και βόλτα και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Ιππόδρομος – Μπλε Τζαμί – Αγία Σοφία -Τοπ Καπί – Βασιλική Κινστέρνα – Σκεπαστή Αγορά

Μετά το πρόγευμα θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα Βυζαντινά και Οθωμανικά αξιοθέατα. Θα αρχίσουμε από τον Ιππόδρομο, θα δούμε το επιβλητικό μπλε τζαμί με τους εντυπωσιακούς έξι μιναρέδες και θα ξεναγηθούμε στον περίλαμπρο Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας.  Συνεχίζουμε για το Τοπ Καπί, το περί­φημο παλάτι των σουλτάνων που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, με μοναδικά εκθέματα όπως όπλα, πορσελάνες, ενδύματα και κο­σμήματα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και συνεχίζουμε για τη Βασιλική Κινστέρνα ή Υδραγωγείο, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Πόλης. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε μέχρι την Σκεπαστή Αγορά για τις αγορές σας από τα 4.000 φανταχτερά μικρομάγαζα. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας.

 

5η μέρα: Περιπατητική ξενάγηση στο Πέρα – Κρουαζιέρα Βοσπόρου – Αιγυπτιακή αγορά

Μετά το πρόγευμα θα περπατήσουμε στην Μεγάλη Οδό του Πέραν, που αρχίζει από την πλατεία ταξίμ και καταλήγει στον Γαλατά, στη διαδρομή θα δούμε πλήθος ιστορικών κτηρίων όπως την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, το Σισμανόγλειο Μέγαρο, τη στοά των λουλουδιών, το Λύκειο του Γαλατά. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για μια κρουαζιέρα στα νερά του Βοσπόρου. Θα δούμε τα ωραία παραθαλάσσια κτίσματα της τουρκικής αριστοκρατίας, τα παλάτια Ντολμά μπαξέ, το Σιραγκάν Σαράι πρώην Οθωμανικό παλάτι και τώρα ξενοδοχείο. Στην Ασιατική πλευρά θα δούμε το Kücük Su και την αυτοκρατορική οθωμανική κατοικία του Σουλτάνου Beylerbey που κτίστηκε μεταξύ 1861-1865, τις κρεμαστές γέφυρες και το φρούριο της Ρωμυλίας. Επιστροφή στο Εμινονού και επίσκεψη στην περίφημη Αιγυπτιακή αγορά ή αγορά των Μπαχαρικών. Χρόνος ελεύθερος στα μικρά σοκάκια με το πολύβουο παζάρι και τα μικρά εστιατόρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

6η μέρα: Κωνσταντινούπολη–Πατριαρχείο-Μεγάλη του Γένους Σχολή– Κομοτηνή

Πρόγευμα και αναχωρούμε για το ορθόδοξο Πατριαρχείο, θα δούμε την Κλειστή Πύλη, χώρο μαρ­τυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’ και θα προσκυνήσουμε στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, θαυμάζο­ντας το χρυσοποίκιλτο παλαιό ξυλόγλυπτο τέμπλο, την σπάνια εικόνα της Παναγίας Παμμακάριστου και άλλα ιερά κειμήλια. Μετά θα σεργιανήσουμε στο Φανάρι για να βρεθούμε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή και θα πιούμε τον καφέ μας στα μικρομάγαζα. Νωρίς το μεσημέρι αποχαιρετούμε την πανέμορφη Κωνσταντινούπολη με κατεύθυνση το συνοριακό σταθμό για έλεγχο διαβατηρίων και αναχώρηση για Κομοτηνή. Άφιξη αργά το βράδυ και διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: Κομοτηνή – Ξάνθη – Θεσσαλονίκη – Λάρνακα

Πρόγευμα και περιήγηση της Κομοτηνής και στη συνέχεια αναχωρούμε για την παλιά πόλη της Ξάνθης με τα γραφικά σοκάκια και τα ωραία αρχοντικά. Χρόνος ελεύθερος. Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα με τις αποσκευές μας γεμάτες με όμορφες αναμνήσεις και ένα ακόμη όνειρο να εκπληρώνεται.

 

Τιμή κατ΄άτομο:

ΑναχωρήσειςΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδικό
8/7, 2/9€859€1.155€669
15/7, 22/7, 29/7,  26/8€889€1.185€699
5/8, 12/8, 19/8€919€1.215€729

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Λάρνακα
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Μια αποσκευή μέχρι 20 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
 • Διαμονή για 2 βράδια στο ξενοδοχείο ANATOLIA 3* στην Κομοτηνή.
 • Διαμονή για 4 βράδια σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* στην Κωνσταντινούπολη.
 • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία.
 • Πρόγευμα μπουφέ καθημερινά.
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις και επισκέψεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Έμπειρος συνοδός – ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ιδιωτική κρουαζιέρα στο Βόσπορο και στα Πριγκηπόνησα.
 • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εισιτήρια εισόδου στους χώρους επισκέψεων.
 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
 • Βίζα εισόδου στην Τουρκία.
 • Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 • Για συμμετοχή   στην εκδρομή  απαιτείται διαβατήριο  με ισχύ 6 μήνες..

 

ΌΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
 • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.