25 333471
Διάρκεια: 05 Μαρ 2020 - 08 Μαρ 2020
Προορισμός: ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ
Τιμή: από €490
Ενδιαφέρομαι

 

 

Σκοπός και όνειρο ζωής για τον κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό είναι το ταξίδι στους Αγίους Τόπους. Εμείς, θα σας βοηθήσουμε να βιώσετε όλα τα γεγονότα της Αγίας Γραφής. Μαζί θα βαδίσουμε στα μέρη όπου γεννήθηκε, δίδαξε, θαυματούργησε, έπαθε, σταυρώθηκε, και αναστήθηκε ο ΚΥΡΙΟΣ.

 

1η HΜΕΡΑ:

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας.  Ελεγχος διαβατηρίων και εισιτηρίων, πτήση για Τελ Αβίβ. Άφιξη, στο αεροδρόμιο BEN GURION, επιβίβαση στο λεωφορείο. Στάση για προσκύνημα στη Λήδα στον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου. Θα προσκυνήσουμε στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο, το Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση, το σημείο εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου και το υπόλοιπο συγκρότημα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2η HΜΕΡΑ:

ΒΗΘΛΕΕΜ: Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια προσκύνημα στο Σπήλαιο της Γέννησης του Κυρίου, στο Σπήλαιο των Οστών των νηπίων που έσφαξε ο Ηρώδης. Θα μεταβούμε στα Ιεροσόλυμα , θα προσκυνήσουμε στη Γεσθημανή στον Τάφο της Παναγίας, την εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, στον κήπο της προδοσίας, στον Ναο των Εθνών και στον τόπο μαρτυρίου του Αγίου Στεφάνου. Δείπνο,διανυκτέρευση

 

3η ΜΕΡΑ:

Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην περιοχή της Γαλιλαίας.Προσκύνημα στη Μονή της Μάρθας και Μαρίας, αδελφές του Αγίου Λαζάρου, στη Βηθανία.Θα καταλήξουμε στο αγέρωχο και φιλόξενο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Θα επισκεφθούμε το πραγματικό σημείο της βάπτισης του Κυρίου από τον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο στον Ιορδάνη ποταμό για τον αγιασμό και το συμβολικό μας βάπτισμα. Αν ο χρόνος και οι συνθήκες το επιτρέπουν, θα επισκεφθούμε την περιοχή της Σαμάρειας, στο φρέαρ του Ιακώβ, προσκύνημα στο ναό της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρίτειδας οπού θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου Φιλούμενου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο , διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: Πρωινό, μετάβαση στα Ιεροσόλυμα, προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο και σε άλλα μικρά μοναστηράκια στην παλιά πόλη. Στη μονή της μεγάλης Παναγίας, στην μονή  Σαιδανάγιας, στον   Αγιο Ευθύμιο κλπ. Στη συνέχεια, διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου θα κάνουμε στάσεις στα σημεία όπου ο ΧΡΙΣΤΟΣ, συνάντησε την Μητέρα του, την Αγία Βερονίκη και τον Σίμωνα τον Κυρηναίο ο οποίος τον βοήθησε από το βάρος του Σταυρού. Θα προσκυνήσουμε στο Πραιτόριο, τη φυλακή του Χριστού και τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου. Θα δούμε την Προβατική κολυμβήθρα και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία (των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας). Επίσης διασχίζοντας την οδό του μαρτυρίου θα δούμε από μακριά  το τείχος των δακρύων και τα τεμένη του Ομάρ και Ελ Άξα. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε  στο αεροδρόμιο BEN GURION. Μετά από τις τυπικές διαδικασίες του αεροδρομίου, έλεγχο διαβατηρίων και εισιτηρίων, πτήση επιστροφής.

 

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ:  490 ΕΥΡΩ 

 

Περιλαμβανονται:

 • Ταξιδιωτική βασική ασφάλεια και ασφάλεια αστικής, επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αεροπορικό εισιτήριο
 • 1 χειραποσκευή έως 10 κιλά ανά άτομο. (Διαστάσεις: 55Χ40Χ20 εκατοστών)
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό και δείπνο.
 • Μονόκλινο δωμάτιο επιπλέον 100 ευρώ.
 • Όλες οι μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας.
 • Έμπειρο επαγγελματία Ελληνόφωνο ξεναγό.

 

Σημειώσεις:

 • Προαιρετική επίσκεψη στο Όρος Θαβώρ
 • Οι προσκυνητές πρέπει να έχουν διαβατήριο σε ισχύ πέραν των 6 μηνών από την ημερομηνία του ταξιδιου.
 • Οι ασφάλειες δεν καλύπτουν περιπτώσεις επιδείνωσης χρόνιων ασθενειών.
 • Ο υπεύθυνος του γραφείου έχει δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος.
 • Τα Ποτά στα δείπνα είναι επιπρόσθετα.
 • Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
 • Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή 150 ευρώ για κάθε άτομο μαζί με φωτοτυπία  διαβατηρίου